Pamätáte sa ešte na kultový americký seriál DALLAS, ktorý zvalcoval svet? Seriál o tvrdej práci, rodinnej firme a samozrejme nekonečných intrigách. Čo je však pre nás v tomto príbehu najzaujímavejšie, je rodinné sídlo Ewingovcov –  Southfork Ranch.

Len hodinu cesty od Bratislavy je k dispozícii veľkosťou a vybavením veľmi podobné rodinné sídlo lákajúce svojou honosnou atmosférou. Nechýba výbeh pre kone, krytý tenisový kurt, fitness, vlastný výdatný prameň pitnej vody, ovocné sady, bio jazierko s vodopádom…

Rodinná usadlosť sa nachádza na Žitnom ostrove, v malej obci Dunajský Klátov vzdialenej 8 km od Dunajskej Stredy.

Pri najčistejšej rieke Slovenska

Rodinné sídlo sa nachádza v blízkosti Klátovského ramena, chránenej prírodnej rezervácie, divokej prírode plnej života. Na Slovensku sa pravdepodobne nenachádza (snáď okrem riečky Styx v jaskyni Domica) rieka s priezračnejšou vodou. Klátovské rameno vyviera priamo zo spodnej vody. To je dôvod, prečo je tu voda oveľa čistejšia, ako je bežné v ostatných prítokoch a ramenách Dunaja. V niektorých úsekoch má hĺbku až 5 m a žije tu mnoho chránených živočíchov a rastlín. Hovoríme o jednom z najbohatších miest na rozmanitosť chránených živočíchov v celej Podunajskej Nížine.

Návštevníci – potenciál pre podnikanie

Niet sa preto čomu čudovať, že v tejto lokalite sú vyhľadávané splavy Dunaja. Prístup je však kvôli ochrane prírodnej rezervácie limitovaný. Čarovné okamihy na hladine Klátovského ramena je preto možné zažiť len so zvláštnym povolením. Okrem priezračnej vody plnej života sa návštevníci tešia z nádherných výhľadov a radi sa zo splavu alebo prechádzok popri ramene, zastavujú na kultúrnej a historickej pamiatke z 20-tych rokov minulého storočia – Vodnom mlyne.

Zdroj foto: Wikipedia

100 % zdravia zo 100 % mlieka

V Dunajskom Klátove sídli aj bio farma Zelený Klátov, ktorá sa špecializuje na chov hospodárskych zvierat podľa Welfare – princípu ekologického hospodárstva. Farma vyrába čerstvé, jemne pasterizované bio mlieko, biele, jahodové, čučoriedkové a višňové jogurty. Výborné.

V takomto úžasnom zdravom prostredí sa nachádza naša 3 ha rodinná usadlosť pripomínajúce sídlo rodiny Ewingovcov – Ranč Southfork.

Kompletne vybavená usadlosť, ktorá sa dá prispôsobiť na akýkoľvek účel. Ekologické hospodárstvo zamerané na chov vodného vtáctva, oviec či koní alebo radšej penzión, či luxusné rodinné sídlo?