Patríte k ľudom, ktorí si nevedia predstaviť žiť inde ako v meste, ale je tu jedno veľké ALE … Potrebujete žiť s pocitom harmónie, ktorú vám dokáže poskytnúť len blízkosť prírody, ale nie za hranicami Bratislavy. Našťastie naše krásne hlavné mesto vám vďaka svojej unikátnej polohe dokáže ponúknuť aj takéto zázračné miesta.

V našej realitnej kancelárii sa čoraz častejšie stretávame s ľuďmi, ktorí sa obzerajú po pokojnejšom bývaní. Po životnom priestore, kde si dokážu vydýchnuť po dni plnom ruchu a stresu. Hľadajú ideál bývania, ktorý spočíva v kombinácii mestského života v environmentálne hodnotnom prostredí.

Zdroj foto: Mezonetové byty Moyšova

Bývanie podľa takýchto predstáv vám môže ponúknuť mestská časť Dúbravka. Vzdialenosť od mesta vám vynahradí naozaj tesná blízkosť prírody. Dúbravka je zasadená do chránenej krajinnej oblasti Malých Karpát. Leží na začiatku Národnej prírodnej rezervácie Devínska Kobyla – vyhľadávaného miesta na denné prechádzky na čerstvom vzduchu, ktoré nikdy neomrzia.

Spomedzi všetkých mestských bratislavských častí, je tu vďaka skvelej krajinnej štruktúre najzdravšie prostredie pre život. Čerstvý vzduch, zeleň kam sa len pozriete a veľa možností aktívneho trávenia voľného času to sú jedinečné pridané hodnoty, ktoré zvyšujú úroveň a kvalitu mestského bývania.

Zdroj foto: Villa Rustica

Dúbravčania majú k dispozícii 17 cyklotrás v celkovej dĺžke 26 km. Je tu veľmi dobre vybavený verejný priestor. Nachádza sa tu futbalový, hokejový štadión, kúpalisko, veľa obchodov, služieb, kultúrny dom, trhoviská s čerstvou zeleninou a ovocím, dve zdravotné strediská, školy aj škôlky, materské centrum a centrum voľného času a detské ihriská. V Dúbravke je naozaj všetko potrebné. Dopravné spojenie je okrem MHD riešené aj električkou a dopravným napojením na diaľnicu D2.

Dúbravka ponúka aj pestrý výber nehnuteľností. Môžete si vyberať z dostupnejšieho bývania v starších panelákových domoch, v moderných novostavbách, ale je tu aj veľa možností komornejšieho bývania či dokonca pozemkov.

ANKETA: Prečo ste si vybrali práve Dúbravku?

Gabriel: býval som v rôznych častiach Bratislavy, v Ružinove a aj centre. Až do času, kedy sme si založili rodinu. Dúbravku sme si vybrali kvôli dostupnejším cenám bývania, ale hlavne kvôli tomu, aby našim deťom nebolo cudzie ísť relaxovať do prírody a žiť aktívny a prítomný život. Bývame v menšej bytovke so štyrmi poschodiami, pretože si neviem úplne predstaviť život v paneláku, kde už žije pomerne veľa ľudí. Cítime sa tu ako na vidieku, prechádzky s kočíkom v lesoch sú pre nás dokonalým relaxom.

Katka: som rodená Dúbravčanka a život v inej mestskej časti si ani neviem predstaviť. V Dúbravke je všetko potrebné na každom kroku. Dostatok obchodov, škôlky, školy, kúpalisko, futbalové ihrisko, cyklotrasy … Cestovania z Dúbravky sa tiež nie je treba báť. Cez prázdniny, kedy sú voľné cesty, je to autom do centra asi 9 min. Keď sú plné cesty tak je to asi 15 – 20 min. MHD a električky chodia často. Električky, autobusy až do Petržalky alebo cez Patrónku kamkoľvek do mesta.

Michal: Dúbravka je jedno z najzdravších sídlisk. Pre mňa predstavuje priestor pre skutočný život. Dúbravka sa rozrastá, osobne sa mi veľmi páči bývať v modernom projekte, ktorý pre mňa spĺňa bývanie na úrovni, v upravenom prostredí a všetkými potrebnými službami pod domom. Páči sa mi, že je blízko Borry Mall. Všetko potrebné dokážem vybaviť na pešo. Poobede sadám na bicykel a relaxujem v prírode.