V dnešnom článku sa opäť vraciame k téme rezidenčných nehnuteľností, ktoré sa môžu popýšiť lukratívnou lokalitou.

V našom hlavnom meste sa k nim zaraďuje okolie Horského parku, láka sviežim prostredím a tiež exkluzivitou spájanou s jeho vyvýšenou polohou. V naozaj tesnom kontakte s touto, v mestskej štruktúre vzácnou zeleňou, ponúka nové bývanie Rezidencia Búdková od spoločnosti A&I.

K stavenisku vedie novovybudovaná príjazdová cesta slúžiaca výhradne pre prístup rezidentov a ich návštev. Napája sa na Búdkovú ulicu, z ktorej možno vidieť okraje spomínaného Horského parku. Zástavba v najbližšom okolí je redšia, tvorená aj luxusnejšími obytnými stavbami. V pohodlnej dostupnosti sa nachádza centrum Bratislavy s pestrou vybavenosťou a ostatnými súvisiacimi výhodami.

Zdroj foto: budkova.sk

Priestranné terasy

Architektka Ing. arch. Jarmila Konečná z Ateliér Kusá, s.r.o. zohľadnila špecifický ráz zadania. V koncepte sa prezentuje snaha o nastavenie nadštandardnej úrovne novostavieb, pričom tie sa zároveň, hodnotiac na základe dostupných vizualizácií, nesú v duchu predchádzajúcich prác autorky.

Rezidencia Búdková pozostáva z dvoch bodových objektov označených ako „Alfa“ a „Beta“ dosahujúcich výšku 5 nadzemných podlaží. Pre návrh je charakteristická určitá členitosť. Prejavuje sa v pôdorysoch a ďalej prirodzene i v stvárnení obvodového plášťa. Hmoty rozohrávajú priestranné terasy umiestnené výrazne v nárožiach a celok odľahčuje tiež ustúpenie najvrchnejších poschodí.

Zdroj foto: budkova.sk

Kvalitný štandard

Konštrukčný systém sa skladá zo železobetónového skeletu a výplňového tehlového muriva hrúbky 300 mm so 180 mm zateplením minerálnou vlnou. Deliace steny situované medzi bytovými jednotkami a chodbou sú murované z akustických tvaroviek hrúbky 250 mm. Vonkajšiu podobu rezidenčných objektov dolaďuje prevetrávaná fasáda Trespa v odtieni QuartzGreySatin, osadené budú veľké hliníkové okná.

Projekt uvádza na trh 27 dvoj- až štvorizbových bytov so zaujímavými výhľadmi a predávaných v kvalitnom štandarde, developer navyše realizuje aj riešenia na mieru podľa potrieb zákazníka.

Vyhotovenie podľa katalógu zahŕňa gresové podlahy v rozmere 600×600 mm a obklady 600×1200 mm, drevené parkety, sanitu značky Duravit, smaltované vane Kaldewei, batérie Hansgrohe a horizontálne exteriérové žalúzie. Vykurovanie bude podlahové, kombinované s rebríkovými radiátormi v kúpeľniach, o chladenie priestorov sa postarajú vnútorné kanálové jednotky, zabezpečený bude solárny predohrev TÚV.

Inteligentné riadenie

V súlade so súčasnými trendmi bola naplánovaná inteligentná inštalácia MagicHome, prostredníctvom ktorej obyvatelia ovládajú napríklad osvetlenie, tienenie žalúziami, ventilátory v hygienických miestnostiach, zavlažovací systém, vykurovanie a rovnako môžu monitorovať spotrebu energií či uzamknutie pivnice.

Uspokojiť nároky na bezpečnosť a súkromie pomôže zaistiť kamerový systém a obmedzenie vstupu na pozemok. Parkovanie bude vytvorené v garážach a na vonkajších plochách, v areáli bude vybudované detské ihrisko a vysadená zeleň, ktorá sa objaví i na pobytových terasách.

Zdroj foto: budkova.sk

Bývanie budúci rok

Na konci októbra už bola ukončená hrubá stavba a osádzali sa okenné výplne, inštalovali vykurovacie systémy a vykonávali potery podláh, pripravuje sa zatepľovanie fasád. Vzhľadom na stupeň rozpracovanosti sa aktuálne za reálny termín ukončenia projektu Rezidencia Búdková pokladá koniec apríla budúceho roku.

Zdroj: novostavby.sk, autor: Natália Mokoš Hulmanová

Viac o projekte Rezidencia Búdková