Bývanie v blízkosti prírody začalo získavať na hodnote najmä počas pandémie, príjemné a prospešné je však samozrejme aj za bežných podmienok. Svoje o tom vedia spoločnosti ARCHIKÓD a VAVRICA ARCHITEKTI, štvrť Záhradné mesto budujú na okraji Dúbravky, vyslovene v dotyku s prírodnou rezerváciou Devínska Kobyla. Obzvlášť pekné pohľady na ňu poskytuje Pekná vyhliadka, jedna zo súčastí tejto rozsiahlej realizácie.

Bývanie v zelenej štvrti

Záhradné mesto rastie za severným koncom dúbravského sídliska, okolo ulice Martina Granca a na rozdiel od neďalekej panelovej štruktúry ponúka bývanie aj v komornejších objektoch zasadených do zelene, tzv. vilách, a minimálne dvojizbových bytoch s rozmerovo a dizajnovo zaujímavými balkónmi či terasami.

Akýsi prechod medzi sídliskom a zvyšnou nízkopodlažnou zástavbou projektu predstavuje práve Pekná vyhliadka so svojou odlišnou hmotovou koncepciou, pri jej návrhu sa využili danosti miestneho terénu.

Komplex pozostávajúci z dvoch etáp, 9 a 11 podlažnej, bol pomenovaný naozaj príhodne.

Stojí na miernej vyvýšenine a teda v polohe zaručujúcej pôsobivé výhľady do širokého okolia, na Devínsku Kobylu, Malé Karpaty a Záhorskú nížinu. Zdravý domov v kontakte s exteriérom opäť reprezentuje vytvorenie pomerne výrazných terás s hĺbkou vyloženia až 2,6 m, na ktorých je založená identita projektu. Osviežujúco môžu pôsobiť pobytové plochy na strechách bytových domov, napríklad panoramatická terasa na 10. nadzemnom podlaží, zriadené na nich boli i trendy komunitné záhrady.

Prémiové mezonety

Určitý nadštandard v koncepte odzrkadľuje tiež skladba bytov, keďže jednoizbové navrhnuté neboli. Za zmienku stoja mezonety, zvyčajne zaraďované medzi luxusnejšie nehnuteľnosti, čomu zodpovedajú aj dve zatiaľ voľné jednotky, štvor- a dokonca až sedemizbová s úžitkovými plochami 149,03 a 221,38 m².

Rozkladajú na najvyšších podlažiach II. etapy., 10. a 11. a sú presvetlené cez veľké presklené steny, ktoré navyše zabezpečujú dôležitý vizuálny kontakt s okolitým prírodným prostredím.

Pri menšej jednotke boli efektívne využité dve úrovne pre rozčlenenie na dennú a nočnú zónu, pričom disponuje tromi hygienickými miestnosťami a práčovňou. Väčšia zaujme neobvyklým komfortom, objavíme v nej dve obývacie izby, jednu vo veľkorysom spoločenskom priestore s kuchyňou a jedálňou, druhá leží o úroveň vyššie a nadväzuje na fitness so saunou a pracovňou. Podobne ako ostatné byty v ponuke, boli aj mezonety vyhotovené v kvalitnom štandarde.

Zdroj: VILLA RUSTICA, s.r.o.

Atraktívne verejné priestory

V porovnaní s ostatnými časťami rastúcej štvrte patriacimi do portfólia rovnakého developera (Záhradné vilyVilla VistaVilla RusticaVilla Rustica – Terasy) bol parter Peknej vyhliadky riešený živšie.

Prísľub aktívnejšieho nažívania prináša atraktívne upravené námestie s platanmi, okrasnou výsadbou, lavičkami a taktiež priestory pre potrebnú vybavenosť dostupné z podlubia. Pre obyvateľov a návštevníkov sú k dispozícií obchody, kaviarne, malé potraviny, služby, štúdio zdravia a právne služby.

Podľa predajcu projektu, realitnej kancelárie LEXXUS, ktorá sa zaoberá aj ďalšími prémiovými nehnuteľnosťami, zostali voľné ešte dva priestory určené pre reštauráciu, ktorá by bola prirodzene využitá i v rámci širšieho okolia.

Zdroj: novostavby.sk, autor: Natália Mokoš Hulmanová