Dnes vám predstavíme nehnuteľnosť, ktorá na dnešnom trhu s bratislavskými realitami nemá obdobu. Za najvýraznejší benefit našej ponuky pokladáme nádhernú, upravenú a rozľahlú záhradu, kde môžete relaxovať, športovať či záhradkárčiť. Jednoducho si z tohto miesta viete vytvoriť vlastný raj na zemi.

Na veľkorysom, viac ako 4 ha pozemku, ktorý je zasadený do prírodného prostredia mestečka Svätý Jur, sa nachádza záhrada s hodnotnou vegetáciou, ale aj úžitková časť so zástavbou a relaxačná časť. Záhrada vám poskytuje množstvo výhľadov do poľnohospodársko – lesnej krajiny. Prepojená mozaika lesných porastov, v tomto prípade tradičných viníc Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, vás nepochybne okúzli na prvý pohľad.

Záhrada chaty je pomerne osamotená. Jej obyvatelia majú zabezpečené dokonalé súkromie. Na druhej strane, pozemok sa nachádza v strategickej oblasti, blízko hlavného mesta.

Zdroj foto: Exkluzívny pozemok s chatou a bazénom, Svätý Jur

Výsadba a záhradno-architektonické stvárnenie priestoru je z 90-tych rokov a vidíme tu veľa výhod. V celej záhrade je množstvo vyrastených kostrových drevín, ktoré poskytujú tieň. Celý priestor delia na menšie zákutia vytvárajúce pohľadové bariéry, ktoré v niektorých miestach pohľady zámerne smerujú.

Množstvo existujúcej vegetácie člení exteriér na menšie celky / tzv. exteriérové izby. Každý celok je možné využiť pre inú aktivitu či šport. V záhrade sa nachádza veľa zaujímavých objektov, ako je jazierko s kaskádami, krytý bazén s protiprúdom, ihrisko, terasa s posedením a grilom a v neposlednom rade i úžitková časť – trojpodlažná chata.

Zdroj foto: Exkluzívny pozemok s chatou a bazénom, Svätý Jur

Okrem drevín celú záhradu prepájajú úzke, kľukaté chodníky a schody, pretože sa celá nachádza vo svahu. Terénne modelácie robia tento exteriér ešte zaujímavejším a dodávajú mu hravosť.

Zdroj foto: Exkluzívny pozemok s chatou a bazénom, Svätý Jur

Spoločenská hodnota stromov a vegetácie v tejto neobyčajnej záhrade sa dá vyčísliť aj finančne, pričom by bola pomerne vysoká.

Už existujúca, vzrastená záhrada s premysleným konceptom výsadby je obrovským benefitom, pretože zvyšuje celkovú hodnotu domu a pozemku. Cena za takúto výsadbu by sa mohla pohybovať v rozmedzí od 150 až do 200 000 EUR.

Samozrejme ako každá iná záhrada, aj táto si vyžaduje priebežnú revitalizáciu a modernizáciu. Exteriér môže okrášliť a oživiť napríklad trvalková kvitnúca výsadba a ďalšie druhovo vhodné rastliny.

Tento exteriér hodnotíme ako veľmi kvalitný priestor so všetkým, čo človek od záhrady očakáva. Tým, že je záhrada členitá a priestranná, miesto by si určite našli i zaujímavé sochárske objekty, či iné umenie.

Tento článok vznikol v spolupráci so ZAAN ARCHITECTS.